DYON Andromeda Android TV Box

Waardering:

DYON heeft een Android Mediaplayer op de markt gebracht met de naam DYON Andromeda. Andromeda staat voor Android Media.

Deze Android TV Box is voorzien voor diverse praktische aansluitingen waaronder de Coax RF connectoren. Net als een videorecorder kan deze TV Box tussen het bestaande Coax signaal gezet worden. Hij vormt een tussenschakel tussen TV signaal en TV.

TV ontvangen uit de lucht

De DYON Andromeda is tevens voorzien van een DVB-T ontvanger welke hem geschikt maakt voor het ontvangen van gratis (niet gecodeerde) televisie signalen waaronder Nederland 1,2 en 3 en andere radio en televisie uitzendingen. Hij is alleen geschikt voor FTO (Free to Air). Handig dus als je hem in de auto of op de camping wilt gebruiken.

Ook compatible met oudere apparaten

Deze Android TV Box kan ook overweg met een TV zonder HDMI (of ander beeldapparaat zoals beamer). Hij heeft namelijk een AV out connector welke beeld en geluid combineert over een kabel met als uiteinde een gele en witte tulpstekker. Deze kan op zeer veel apparaten aangesloten worden. Dus ook de oudere toestellen. Een nieuwe TV kopen hoeft dus niet met de DYON Andromeda!

HDMI en HD

De DYON Andromeda kan méér. Hij beschikt over een HDMI aansluiting zodat je hem kunt koppelen met je HD TV. Het kastje speelt moeiteloos 1080P films af welke van diverse bestandsformaten kunnen zijn. Avi, WMV, MP4, MKV, noem maar op, hij speelt het af.

Niet alleen HD Video signalen gaan over de HDMI kabel maar ook HD audio signalen.

Connectiviteit

De DYON Andromeda heeft beschikking over een bedrade-netwerkaansluiting (LAN) en over een draadloze (WLAN). De LAN aansluiting haalt een snelheid van 100Mbps. De WLAN ook wel bekend als Wifi kan een theoretische snelheid halen van 300Mbps. Uiteraard moet het netwerk (router of accesspoint) wel in staat zijn om met de 802.11 N technologie overweg te kunnen. De DYON Andromeda heeft namelijk 802.11 B/G/N aan boord.

Geheugen en processor

De DYON Andromeda beschikt over 512MB DDR3 RAM geheugen en 4GB intern (Nand Flash) Opslag geheugen. Het opslag geheugen is uitbreidbaar tot 36GB d.m.v. een 32GB SD kaart. Deze SD kaart dient wel FAT32 geformatteerd te worden van te voren.

De processorkracht komt vanuit de 1GHz snelle Cortex A9 processor (CPU). Deze is compatible met een zeer groot scala aan apps. In de app store (Google Play) zijn ruim 700.000 apps te vinden welke weer onderverdeeld zijn in games, programma’s, toepassingen en andere handigheden.

Méér dan alleen een Mediaspeler

Dit apparaat is dus veel meer dan een Mediaspeler. Het is dus niet alleen een snelle mini computer maar ook kan hij TV ontvangen d.m.v. een antenne. Internetten, gamen, Youtube, social media waaronder Hyves, Twitter en Facebook is allemaal geen probleem. Uitzending Gemist kijken of films afspelen vanaf andere Netwerkhardeschijven, USB sticks of SD kaart, hij kan het allemaal.

De DYON Andromeda wordt standaard geleverd met een afstandsbediening maar is ook uit te breiden met een multimedia keyboard/muis combinatie naar keuze.

Hij heeft 3 normale USB poorten en een mini USB poort om hem met de PC te verbinden.

Technische specificaties van de DYON Andromeda

 • 1 GHz Cortex A9 prcessor (CPU)
 • Mali400 Video processor (GPU)
 • 512MB DDR3 RAM geheugen
 • 4GB Nand Flash opslag geheugen (uitbreidbaar)
 • Android 4.0.4
 • SD kaart slot (normaal formaat) (tot 32GB compatible)
 • Wifi 802.11 B/G/N
 • LAN 10/100
 • HDMI
 • 3x USB 2.0 (normale groote)
 • 1x mini USB (OTG) voor connectie met PC
 • AV out
 • Coax in + Coax out
 • DVB-T ontvanger
 • 1080P weergave
 • NEON compatible
 • Flash 11
 • Afstandbediening inbegrepen

Kopen? Te koop voor een spotprijs van € 99,99 via deze link

 • Gratis verzending bij betaling met iDeal
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Androidbox.nl
Average rating:  
 0 reviews

Categorieën: Android TV Nieuws

Tags:

8 Reacties

 1. Gerrit van dijk

  Ik heb een dyon andromeda box, maar krijg het niet voor elkaar on netflix goed te ontvangen.
  Wie kan mij helpen??

  Gerrit uit Hoogeveen

  Reageer
 2. Kun je de Dyon ook rechtstreeks op de antenne aansluiting van bijv UPC aansluiten? Of werkt de coax aansluiting alleen met de dvb-t?

  Reageer
  • Volgens mij kun je hem net als een kpn ontvanger alleen voorzien van een antenne waar hij tv zenders uit de lucht mee oppikt.

   Reageer
 3. Voor mij uiteindelijk hetzelfde: nadat ik de antenne met een verlengkabel dicht tegen het raam hield pakte hij uiteindelijk de zenders op. Daarna kon ik de antenne gewoon weer op zijn oorspronkelijke plaats terugzetten, vanwaar ik de opgepikte zenders uitstekend ontvang. Het lijkt er dus op dat het vinden van zenders wat te strikt staat afgesteld…
  Al met al ben ik nu heel blij met het ding; hij functioneert uitstekend, precies wat ik had gehoopt en verwacht!

  Reageer
 4. Ik heb hem net aangeschaft, maar heb problemen met de DVB-T. Hij vindt geen zenders, terwijl hij de FTA-zenders zou moeten vinden. Als ik dezelfde antenne aansluit op mijn losse tuner pikt die ze er moeiteloos uit met een vol signaal…
  Ik heb ook al handmatig gezocht op de frequenties die op mijn andere DVB-T tuner aangegeven staan bij de gevonden zenders, maar ook dan vindt hij ze niet. Werkte het bij jullie wel?

  Reageer
  • Wij moesten de antenne wel bij het raam houden om de zenders op te pikken. Niet elke tuner is hetzelfde maar hele grote verschillen zou ik niet verwachten.

   Reageer

Laat een bericht achter

Uw bericht is niet gelijk openbaar/zichtbaar. Hij moet eerst goed gekeurd worden.