E-M6 MX

e-m6 mx kopen

 

E-M6 MX  Android TV Box

1.5 GHz Dual Core / 1GB RAM / 8GB Opslag / Wifi 802.11BGN / TVout (AV/Scart + HDMI)

€ 89,95 (gratis verzending / levertijd 1 dag)neo x5 kopen

 

Kenmerken van de E-6 MX

  • 1.5GHz Dual Core CPU
  • 1GB Ram, 8GB Opslag
  • Android 4.2
  • Wifi 802.11 B/G/N
  • TVout + HDMI
  • Gratis XBMC voorgeïnstalleerd met veel Addons
  • Mooie afstandbediening
  • De laatste firmware

e-m6 mx sete-m6 mx remote

E-M6 MX

Deze prachtige en complete Android TV Box van het type E-M6 MX, is een zeer sterke en multifunctionele Android Mediaplayer.

Je kunt hem op elke tv aansluiten ongeacht of er HDMI op zit of niet. Dankzij het supermoderne Android 4.2 besturingssysteem kun je veel meer dan films kijken. Je kunt er razendsnel mee internetten, gamen, Skypen, Youtube filmpjes kijken, Facebooken, Twitteren, e-mailen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

xbmc e-m6Je hebt met deze Android TV Box toegang tot de Google Play Store waar je meer dan 700.000 apps kunt downloaden. Meer en deel is gratis en zorgt voor een hoog fun-gehalte.

Uiteraard is zijn sterke punt films afspelen. Je kunt de films van diverse media afspelen. Zo kun je ook bijvoorbeeld van je eigen usb hardeschijf of netwerk hardeschijf (NAS) gedownloade films afspelen. Met de supercoole XBMC MediaCenter app kun je ook vanaf internet films streamen. Dit doe je met bijvoorbeeld de plugin 1channel binnen XBMC. Met deze plugin kun je online films kijken met zeer recente (2013) titels. Er zit op dit moment nog geen ondertiteling bij maar daar wordt ongetwijfeld aan gewerkt.

Voor de mensen die nog niet bekend zijn met XBMC, dit is een virtuele digitale videotheek waar je door je film (en muziek) hoesjes heen kunt bladeren en je film kunt kiezen die je wilt gaan kijken. Ben je in het bezit van een Android Smartfoon dan kun je hier ook een speciale app op installeren waarmee je XBMC kunt bedienen. Met XBMC kun je op een HD resolutie van 720P of 1080P probleemloos alle formaten films kijken.

e-m6 mx home screen

Processor

In de E-M6 MX zit een Dual Core processor van het merk AMLogic. Deze AMLogic AML8726-MX is een gecombineerde processor welke een CPU voor de rekenkracht en een GPU voor het videogedeelte onder haar vleugels heeft. De CPU is een 1.5 GHz Dual Core welke genoeg kracht heeft om apps snel te starten en te laden. De GPU (Videochip) is een Quad Core Mali400 met ingebouwde NEON Coprocessor. De videochip kan moeiteloos en soepel 1080P films afspelen. Ook 3D films zijn geen probleem. Dankzij de NEON processor is het draaien van XBMC mogelijk. XBMC vergt bepaalte grafische versnellingen welke de NEON verzorgt.

Geheugen

In de E-M6 MX zit werkgeheugen (RAM) en opslag geheugen (Flash). Het RAM geheugen is 1GB (1024MB) groot en voldoende om meerdere apps tegelijkertijd te laten draaien. Ook grotere games zullen snel openene.

Er is gekozen voor 8GB aan opslag capaciteit. Deze wordt opgeslagen in een Nand Flash chip. Dit type is snel en betrouwbaar. Het Android besturingssysteem snoept wel wat van de 8GB af maar er blijft voldoende over om enorm veel apps in op te slaan. Er is een mogelijk om de 8GB te vergroten met 32GB. Dit doe je met een SD kaart. Je wijst een SD-kaart toe als opslag geheugen zodat je 8GB+32GB krijgt aan totale opslagruimte.

Films speel je toch in veel gevallen vanaf een usb of netwerk hardeschijf af. Vooral een netwerk hardeschijf (NAS) biedt veel uitkomsten omdat je met de PC eenvoudig films kunt downloaden en op de NAS kunt zetten. Met de E-M6 MX speel je ze gewoon weer daar van af.

Aansluitingen

De E-M6 MX heeft veel aansluitmogelijkheden. Zo zijn er maar liefst 4 usb poorten aanwezig om diverse hardware op aan te sluiten. Het mooie aan Android is dat er veel drivers standaard aanwezig zijn. Bijna elk usb apparaat werkt direct na het aankoppelen op de E-M6 MX. Een reeks usb apparaten die je zou kunnen aansluiten zijn: usb stick, usb hardeschijfm usb toetsenbord, usb muis, usb dongle voor remote, usb gamepad, usb webcam en ga zo maar door.

Er is een SD kaart slot aanwezig waar je een SD kaart van maximaal 32GB in kunt stoppen. Je kunt hier bijvoorbeeld films op zetten of het interne opslaggeheugen met de kaart vergroten.

e-m6 mx zijkant

Voor de audioliefhebbers is er een SPDIF aansluiting welke een digitale audio uitgang is. Er bestaan 2 type connectoren waaronder glasvezel waaronder een glasvezel (TOSLINK) en een RCA-Coaxciaal. De E-M6 MX heeft het laatste type connector. De stekkeraansluiting op de Home Cinema Set of Receiver is dan vaak oranje van kleur.

De HDMI connector is voor audio en video en kan op een HD-ready of Full-HD tv worden aangesloten. Het betreft hier een HDMI 1.4a aansluiting.

De AV connector is een TVout aansluiting. Oudere tv’s of andere afspeelapparaten die niet over een HDMI aansluiting beschikken kunnen via deze connector worden aangesloten. Er wordt standaard een kabel meegeleverd met een gele, rode en witte tulp (cinch) stekker. De kunnen rechtstreeks in de AV in van de tv worden gestoken. Indien je de Scart aansluiting wilt gebruiken dan heb je een verloopstekker nodig welke helaas niet meegeleverd wordt.

De Ethernet aansluiting is bedoeld om de E-M6 aan te sluiten op de router/internet. Het betreft een RJ45 stekker aansluiting welke standaard is. Elke computer-netwerkkabel past hier op. Er zitten 2 leds op de poort om te zien of hij verbonden is en of er data van- of naar de box toe gaat.

De 5V aansluiting is bedoeld voor om de E-M6 MX te voeden met de meegeleverde adapter.

 

e-m6 mx achterkant

e-m6 mx remoteDe afstandsbediening

Bij de E-M6 MX krijg je ook een hele mooie media afstandsbediening. Hiermee kun je door je Android omgeving navigeren om simpele taken uit te voeren. Voor internetten is hij niet echt geschikt maar het is wel mogelijk. Wil je lekker gaan surfen op internet of spelletjes spelen dan heb je meer aan een Flymouse zoals bijvoorbeeld de Mele F10. Meer over accessoires vindt je o.a. op onze accessoires pagina. In de webshop omgeving kun je de accessoires mee bestellen.

Model E-M6 MX
Processor AMLogic AML8726-MX (Cortex A9)
CPU Dual Core 1.5 GHz
GPU Video Quad Core Mali400
Beeldformaten 576P / 720P / 1080P / 2160P
Videoresolutie tot 1920 x 1080 pixels
Ram werkgeheugen 1 GB DDR3
Opslagcapaciteit 8 GB Nand Flash
OS besturingssysteem Android 4.2
Wifi Ja, 802.11 BGN (150Mbps)
Ethernet RJ45 10/100Mb
DLNA Ja
HDMI 1.4 (video + audio)
TVout Ja, cvbs / composite / scart
Audio out Ja, optisch digitaal (spdif)
Accessoires Afstandbediening / Voeding / HDMI kabel / AV kabels

Uitgebreid artikel over E-M6 MX


In de webshop zijn meer accessoires te verkrijgen voor de E-M6 MX
EA-02 Flymouse €27,50
Measy RC11 of RC12 €32,50
Rii mini i8 €32,95
Mele F10 Flymouse €32,95


€ 89,95 (gratis verzending)neo x5 kopen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

E-M6 MX
Average rating:  
 0 reviews

Categorieën: Uncategorized

Tags: ,

Geeb Reacties mogelijk