Hama Internet TV Box II

Waardering:

Hama is een merk dat thuis is in elektronica en gadgets. Zo maken zij navigatie systemen, tablets, telfoons, home theatre producten en nu een Android TV Box.

Hama noemt deze gadget Hama Internet TV Box II. Deze internet TV Box is ook wel bekend onder het modelnummer 54804.

Deze Android TV Box draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS). Android 4 is een nieuwe generatie van Android welke een stuk soepeler en sneller loopt dan zijn voorgangers. Android is ondertussen weer beter geworden en nog meer compatible met randapparatuur. Daarnaast is de gebruikersinterface vriendelijker geworden.

De Hama Internet TV Box II is opgebouwd uit een 1.2 GHz Dual Core CPU (AML-8726-M3) met Cortex A9 architectuur. In deze chip zit tevens een Dual Core (Mali400) Video processor  (GPU) ingebakken. Aan geheugen heeft de Internet TV Box 1GB aan RAM (DDR3) en 4GB aan opslag geheugen. Het opslag geheugen is uit te breiden d.m.v. een SD kaart van normale afmeting. Er kan een SD kaart in van maximaal 32GB.

Deze Internet TV Box II is niet zomaar een Mediaspeler welke muziek en films afspeelt. Het is ook een complete computer waar je spelletjes kunt spelen, internetten (o.a. met Google Chrome), e-mailen, typen, Skypen, Facebook, Youtube, Uitzending gemist, WordFeud, Twitteren en ga zo maar door.

Audio- en videoaansluitingen

De Hama Internet TV Box II heeft 3 USB poorten van standaard grootte om diverse USB apparaten op aan te sluiten. Denk hierbij een toetsenbord, muis, camera, usb stick, hardeschijf, Bluetooth dongle of een ander apparaat.

Uiteraard mag aan een echte Android TV Box geen HDMI aansluiting ontbreken welke high definition beeld en geluid kan overbrengen naar de TV. Full HD films op 1080P speelt dit kastje makkelijk af.

Wil je niet het geluid naar de TV maar direct naar een Home Cinema set, dan kan dat ook door de optisch digitale uitgang van de Internet TV Box II te gebruiken. Koppel deze d.m.v. een glasvezelkabel.

De Internet TV Box heeft tevens een YPbPr output. Dit is een RGB ingang die een hoop TV”s hebben. De aansluiting op de TV is dan rode, groene en blauwe tulp aansluiting.

Voor aan oudere TV’s is gedacht. De Internet TV Box II is ook voorzien van een AV uit aansluiting. Bijna elke TV beschikt wel ook een AV in ingang. Gekenmerkt door een gele tulp aansluiting. Indien de TV dat niet heeft kan er ook een Scart aansluiting worden gebruikt om de optie te benutten. Er is dan een Scart adapter stekker benodigd waarin een AV tulp stekker gestoken kan worden.

Kortom kan deze Internet TV Box II van Hama op elke TV worden aangesloten maar dat is nog niet alles, want door zijn brede scale aan connectoren is hij ook compatible met een Beamer of computermonitor.

Connectiviteit

De Hama Internet TV Box II beschikt over een WLAN en LAN. WLAN staat voor Wireless Local Area Network wat ook wel Wifi wordt genoemd. De Hama Internet TV Box II is voorzien van een 802.11 B/G/N Netwerkadapter. De letters B en G staan voor een datasnelheid van 54Mbps op een 2,4 GHz zend- en ontvangstfrequentie. De N is relatief een nieuwe generatie draadloze dataoverdracht. Deze werk op een zend- en ontvangstfrequentie van 5 GHz en is minder gevoelig voor storingen en interferentie. Daarnaast kan op deze band een datasnelheid van 300 Mbps gehaald worden. Een stuk sneller dus. Uiteraard moet de draadloze (Wifi) router óók 802.11 N ondersteunen om het te laten werken.

Daarnaast is de LAN 10/100 aansluiting aanwezig om de Internet TV Box II te voorzien van een internet / netwerk kabel. De netwerk aansluiting kan gebruikt worden naast de Wifi aansluiting. Deze kan handig zijn voor het streamen van HD films of andere media van hoge kwaliteit. De LAN 10/100 kan een snelheid halen van 100 Mbps wat 12,5 MB per seconde betekend. Een hele hoge en stabiele snelheid dus.

Technische specificaties van de Hama Internet TV Box II

 • Hama Internet TV Box II (2), modelnummer 54804
 • 1.2 GHz Dual Core CPU (AML-8726-M3 Cortex A9)
 • Mali400 Dual Core Video processor (GPU)
 • 1GB DDR3 RAM
 • 4GB Nand Flash opslag geheugen (uitbreidbaar d.m.v. SD kaart)
 • Android 4.0.4 ICS
 • SD kaart slot (maximaal 32GB)
 • Wifi 802.11 B/G/N
 • LAN 10/100 (RJ-45)
 • HDMI 1.3
 • Optisch digitale uitgang voor audio (S/PDIF)
 • 3x USB 2.0 poort (standaard afmeting)
 • Y/Pb/Pr RGB (analoog) uitgang voor beeldoverdracht
 • AV uitgang (voor op bijvoorbeeld AV of Scart aan te sluiten)
 • Afstandbediening standaard meegeleverd
 • 1080P Full HD weergave
 • Flash compatble
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Androidbox.nl
Average rating:  
 0 reviews

Categorieën: Android TV Nieuws

4 Reacties

 1. Hallo,

  Ik wil graaf een advies van jullie als experts.

  Zelf ken ik het bestaande aanbod op de markt niet en weet niet wat waar te krijgen is en wat ook daadwerkelijk werkt / doet wat het belooft ( vaak wordt er nl. door fabrikanten iets beweert wat totaal niet klopt in de praktijk ).

  Ik wil echter een DEUGDELIJK PRODUKT DAT DAADWERKELIJK DOET WAT HET BELOOFT.

  Kunnen jullie mij s.v.p. zo spoedig mogelijk vrijblijvend mijn onderstaande vragen beantwoorden ?

  Ik wil het volgende bereiken:

  ZONDER EXTRA ABONNEMENTSKOSTEN ( via kostenplichtige android-aansluiting of anderszins ) via een Windows Vista-laptop draadloos een analoge TV ( met SCART en rood wit aansluiting ) als 2e groot scherm gebruiken om via de laptop volledig ( ! ) internet met browsers en alles erop en eraan en films op het TV – scherm te draaien.

  Zelfs in full HD en ultra HD.

  Wat heb ik daar dan voor nodig ?

  Is de Hama Internet TV Box II voldoende en geschikt of zijn er nog betere stabielere produkten met betere kwaliteit te koop ( beste kwaliteit – prijs verhouding ? ) ?

  Werkt dit produkt of betere produkten ook door muren of obstakels heen ?

  Wat is het bereik ?

  Graag een eerlijk antwoord.

  Alvast mijn hartelijke dank..

  Reageer
  • Hallo Herman,

   Er is een verloop adapter nodig van tulp naar scart. De AV uitgang op de box heeft aan de bijgelverde kabel tulp (cinch) stekkers in de kleuren geel, wit en rood. Geel is voor beeld en de andere 2 voor geluid.

   Reageer

Laat een bericht achter

Uw bericht is niet gelijk openbaar/zichtbaar. Hij moet eerst goed gekeurd worden.