Measy A5A Android TV Box

Waardering:

Measy brengt ook een Android TV Box op de markt. Measy kennen we al van de Fly Mouse, een toetsenbord muiscombinatie speciaal voor Android devices. De meest bekende modellen zijn de Measy RC11 en RC12.

Nu komt deze fabrikant met de Measy A5A Android TV Box. Allereerst ziet de Android TV Box er keurig uit. Een strak wit design en een externe antenne.

Externe antennes

De externe antenne biedt gelijk al een voordeel. Deze geven vaak een beter bereik voor het Wifi signaal. Ingebouwde antennes geven wellicht een mooier uiterlijk maar vaak moet er toch wat performance worden ingeleverd.

Afstandsbediening

Verder zien we dat de Measy A5A Android TV Box standaard beschikt over een afstandsbediening (Remote control).  Met de afstandsbediening kan de Measy A5A worden bediend en genavigeerd. Tevens zit er op de afstandsbediening een aan en uit knop. De afstandsbediening beschikt over multimedia toetsen om bijvoorbeeld een film volledig te starten, stoppen, spoelen en geluid harder en zachter te zetten. De afstandsbediening werkt op infrarood (IR).

De processor

De Measy A5A is voorzien van een 1.2 GHz Rockchip (RK2918) Allwinner A10 ARM processor.
Measy heeft de A5A Android TV Box tevens voorzien van een 1GB DDR3 Ram werkgeheugen en 4GB Nand Flash opslag geheugen. Heb je niet genoeg aan 4GB interne opslag dan kun je de Measy A5A uitbreiden met een 32GB SD kaart van normaal formaat.  De interne opslag dient voor het OS (Android) en alle apps die je download en installeert.

Standaard komt de Measy A5A met Android 4.0.4. Ice Cream Sandwich (ICS). Measy werkt ondertussen aan een update naar Android 4.1 Jelly Bean. Wanneer deze uitkomt is nog onbekend.

Communicatie

De Measy A5A Android TV Box is uitgerust met een 802.11 B/G/N draadloze ethernet adapter (WiFi). Het 802.11 N protocol ondersteunt draadloze snelheden tot 150Mbps welke bijdragen voor super snel internet, 1080p HD media files streamen zoals H.264 of MKV. Ook kan er gestreamd worden vanaf een NAS of PC. Een NAS is een netwerk hardeschijf.

Voor een bedraad netwerk is ook een aansluiting op de Measy A5A aanwezig. De LAN 10/100 poort is een standaard RJ-45 netwerkaansluiting welke compatibel is met alle routers en switches. Het is een plug en play netwerk aansluiting.

Video aansluitingen

De Measy A5A is voorzien van een HDMI 1.4 aansluiting om hem aan TV, monitor of beamer te koppelen. Heb je geen HDMI connector op een van deze apparaten dan kun je ook gebruik maken van de CVBS aansluiting. Dit staat voor composite video welke ook bekend is als de gele video tulp stekker. Alleen de HDMI aansluiting is geschikt voor Full-HD 1080P video weergave.

Audio aansluitingen

Zoals eerder verteld beschikt de Measy A5A over een HDMI aansluiting. De HDMI aansluiting is o.a. bedoeld om het audio signaal over te brengen naar de TV. Uiteraard, indien de Home Cinema Set ook geschikt is, kan hij ook direct daarop aangesloten worden.

Voor de echte audio liefhebbers heeft Measy deze Android TV Box ook voorzien van een Optisch Digitale uitgang welke met glasvezel aan de Home Cinema Set / Receiver verbonden kan worden.

Heb je een audio/afspeelapparaat (TV) die geen van beide audio aansluitingen accepteert dan is er nog niets aan de hand. De Measy A5A heeft ook een 3,5mm audio out hoofdtelefoonaansluiting welke door de meegeleverde kabel beschikbaar wordt.

Apps

Je kunt uit de app store genaamd Google Play +/- 700.000 apps downloaden voor dit apparaat. De apps bestaan uit games, toepassingen en ander leuks.

Indien je wilt skypen met beeld hoef je alleen een web cam aan te sluiten welke compatibel is en je tovert de Android TV Box om tot een video chat apparaat.

Er zijn 3 USB poorten aan boord dus je kunt ook van alles op de Measy A5A aansluiten.

Technische specificaties Meaasy A5A

 • 1.2 GHz Allwinner A10 Rockchip Processor (RK2918)
 • 1GB DDR3 Ram intern werkgeheugen
 • 4GB Nand Flash intern opslag geheugen (uitbreidbaar met SD kaart)
 • Android 4.0.4. Ice Cream Sandwich
 • SD kaart slot (tot 32GB)
 • Wifi 802.11 B/G/N (tot 150Mbit)
 • 3x USB 2.0 connector
 • HDMI 1.4 connector
 • Optisch digitale uitgang
 • CVBS en audio out / Scart aansluiting d.m.v. verloopstekker
 • LAN 10/100 RJ-45
 • Externe Infrarood aansluiting zodat je de IR ontvanger kunt verlengen
 • Flash 10.3
 • Full-HD 1080P en speelt MKV en H.264
 • UPnP

 

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Androidbox.nl
Average rating:  
 0 reviews

Categorieën: Android TV Nieuws

Laat een bericht achter

Uw bericht is niet gelijk openbaar/zichtbaar. Hij moet eerst goed gekeurd worden.