Mele G39A04 Android TV Box

Mele G39A04

Mele is een fabrikant die in vele markten thuis is. De meest bekende is de Air Mouse maar zij maken veel meer dan alleen dat.

Mele maakt ook Tablets, Media Players, Personal Cloud Store (hardeschijven), Smart TV Box (Android TV Box) en HDMI dongles (Android Sticks).

Mele heeft een eigen design waarbij ze kwalitatief goede materialen gebruiken. Mele krijgt een steeds sterkere positie dankzij haar mooie gadgets.

De Mele G39A04 is de opvolger van de G39A01. De Mele G39A04 Android TV Box is een high end Android TV Box. Mele heeft een stapje vooruit gekeken met de G39A04 TV Box. Processorkracht en werkgeheugen zijn dan ook flink geüpgrade.

Voorheen zat er in een degelijke en goede TV Box een Dual Core CPU zoals de Rockchip RK3066 en een 1GB Ram geheugen in. Mele doet dat met de G39A04 TV Box nog een schepje bovenop.

De Mele G39A04 wordt dan ook met een 1.5GHz Quad Core processor en 2GB Ram geheugen op de markt gezet.

Niet alleen de processor is verdubbeld: van 1.6 GHz Dual Core (2 cpu’s) naar 1.5 GHz Quad Core (4 cpu’s) maar ook het geheugen van 1GB Ram naar 2GB Ram. Deze Mele Media Player kan alle andere Media Players vervangen zoals de Popcorn Hour of de AC Ryan. Meer kracht in een elegante behuizing en het grote voordeel is dat er Android op staat.

CPU

De processor in de Mele G39A04 Android TV Box is gebaseerd op de All winner A31 Cortex A7 processor. Allwinner is de fabrikant netzoals Rockchip of AMD dat zijn.

De All winner A31 Cortex A7 heeft 256KB L1 cache en 1MB L2 cache. In deze cpu zit ook een Video chip ingebakken genaamd de GPU.

GPU

De GPU is een PowerVR SGX544. Om precies te zijn is dit een SGX544M2 welke voor Dual Core GPU staat. De Mali400 haalde op een resolutie van 1080p 30 fps (frames per second) waar de PowerVR SGX544 bij een resolutie van 1080p 60 fps haalt. Misschien leuk om te weten dat de voorgangers van deze GPU in Apple producten terug te vinden zijn, .o.a. in iPhone 5 en iPad 3.

Resoluties afspelen kan tot 2160p (met hardware decoding). Uiteraard zijn alle lagere resoluties zoals 1080P, 720P, 576P, 480P allemaal ondersteund. 2160P wordt ook wel Super HD genoemd welke een resolutie vertegenwoordigd van 4096 x 2304 pixels. Dit word ook wel de 4K of de 4K + 2K resolutie genoemd. K staat voor duizend.

Vele Cortex Ax processoren zijn voorzien van NEON technologie waaronder aan deze GPU.

NEON maakt het mogelijk om XBMC te kunnen draaien. XBMC is een ware toevoeging aan de Android TV Box. Hiermee kan Android TV Box omgetoverd worden in een digitale videotheek met een high tech multimedia entertainment systeem. 3D films kijken, BluRay of een ander formaat wat allemaal geen probleem is voor deze Mele.

Geheugen

Zoals eerder beschreven heeft de Mele G39A04 Android TV Box 2GB Ram geheugen. Dit is van het type DDR3. Het Ram geheugen, ook wel werkgeheugen genoemd, is bedoeld om programma’s (apps) in te draaien en voor het OS (Android). In praktijk blijkt met Android Jelly Bean dat deze gemakkelijk 500MB à 600MB aan Ram geheugen kan opslokken. De rest wat je overhoud is voor de apps. Om apps goed te kunnen laten werken, vooral als er veel tegelijkertijd open staan, is er voldoende Ram geheugen nodig. In het geval van de Mele G39A04 Android TV Box is er voldoende aan boord. Met 2GB kun je heel veel leuke dingen doen want je hoeft je in ieder geval geen zorgen meer te maken dat je te kort komt en dat je een Task killer moet gaan gebruiken. Dit systeem wordt niet traag als er teveel apps op de achtergrond draaien.

Ook is er opslag geheugen aanwezig met een grootte van 8GB. Deze is van het NAND Flash type. De (opslag)ruimte wordt deels gebruikt voor het OS (Android). Android Jelly Bean neemt ongeveer zo’n 1,5GB in beslag afhankelijk van de firmware versie. De overige ruimte is vrij te besteden aan apps, foto’s, muziek, fims, data, e.d.

Heb je niet genoeg aan de 8GB opslag dan kun je uitbreiden naar 40GB. Je kunt namelijk gebruik maken het SD kaart slot. Deze kun je voorzien van een 32GB kaartje welke samen met de 8GB de 40GB vormt.

mele android tv boxAndroid tv box van meleandroid tv box van mele

Video aansluitingen

Mele heeft de G39A04 Android TV Box voorzien van 3 Video aansluitingen namelijk HDMI, CVBS en VGA. Een VGA aansluiting is voor een Android TV Box redelijk uniek.

De HDMI aansluitingen is voor het weergeven op 2160P (Super HD), 1080P (HD) en lagere resoluties. HD staat voor High Definition. De HDMI aansluiting is van het type HDMI 1.4 welke ook backwards compatibel is met oudere varianten zoals HDMI 1.3.

De CVBS aansluiting is bedoeld om de Android TV Box aan te sluiten op een Scart of AV aansluiting. De CVBS kenmerkt zich door 3 tulp stekkers. Een gele stekker is voor video en de rode en witte zijn voor het geluid (links en rechts). HDMI heeft een veel hogere kwaliteit dan CVBS. De laatste is bedoeld om de Android TV Box aan te sluiten op een oudere televisie waar geen HDMI op zit, een beamer of bijvoorbeeld een video.

De VGA aansluiting op de Mele G39A04 is een niet veel voorkomend verschijnsel bij de Android TV boxen. Het kan handig zijn als er een apparaat zonder HDMI aansluiting moet worden aangesloten zoals een LCD (of oudere) monitor of een beamer. Over het VGA signaal kan geen geluid dus hiervoor moet de rode en witte tulp stekker van de AV out (CVBS) worden gebruikt.

Aansluiten van een hardeschijf

De Mele G39A04 is uit te breiden met een usb of sata hardeschijf. Niet alleen de FAT32 wordt ondersteund maar ook NTFS en Ext3.

De Sata Seagate USM docking poort is van het type Sata3 en zit bovenop de Mele. Je kunt hierin rechtstreeks de (juiste) hardeschijf steken. Sata3 is ook backwards compatibel met Sata2. In hoeverre alle Welke Sata hardeschijven wel en niet ondersteund worden is nog onbekend.

mele android tv boxmele android tv box

Connectiviteit

Contact maken met internet kan op 2 manieren. Via Wifi (draadloos) of via Rj45 (bekabeld) ook wel LAN genoemd.

Draadloos via Wifi communiceren met het router/modem kan via de 802.11n standaard met een snelheid van 150Mbps (ook wel Mb genoemd). De 802.11b/g kan met een snelheid van 54Mbps communiceren. De n-standaard werkt op een hogere frequentie welke minder storingsgevoelig is (buren). Ook moet deze n-technologie ook op het router/modem worden ondersteund anders werkt het niet.

Ook kan men kiezen voor de LAN aansluiting welke de Mele G39A04 voorziet van een bekabelde internet aansluiting. Deze haalt een maximale snelheid van 100Mbps.

Streamen van BluRay (BR) films of andere media hoeft dus voor deze Android Box geen probleem te zijn. DLNA, PPPOA, Wbdav en Miracast zijn ook onderdelen waar deze Android TV box bekend mee is.

USB poorten

Er zitten op de achterkant 2 USB aansluitingen aan de achterkant en 1 USB aansluiting op de rechter zijkant. Ook is er een micro USB poort aanwezig. Deze kunnen gebruikt worden om allerlei USB apparaten op aan te sluiten. Een USB stick, een USB hardeschijf, van toetsenbord tot webcam, bijna alles is plug&play. Geen drivers dus benodigd.

usb mele

Audio uitgangen

De HDMI aansluiting kan worden gebruikt voor de audio out maar er is ook een AV out (tulp links/rechts) en een optische digitale uitgang (Optical). Deze Optisch digitale uitgang kan aan een hifi-set/home cinema set worden gekoppeld. Hiermee breng je het geluid direct op de plek waar je het hebben wilt. Geen verlies via de glasvezel aansluiting.

Android besturing systeem

Mele heeft gekozen voor Android 4.1 bij de G39A04. Android 4.1 Jelly Bean om precies te zijn.

Jelly Bean wordt als zeer prettig ervaren en is meer gericht op entertainment en grote beeldschermen. Het OS (Operating System) zit overzichtelijk in elkaar en gebruiksvriendelijk.

Bijna alle apps zijn te downloaden en werken vrijwel meteen. Ook is Android 4.1 beter compatibel met USB apparaten.

Het mooie van Android is dat je er ontzettend veel mee kunt. Je hebt beschikking over zo’n 700.000 apps waarvan meer en deel gratis te downloaden is. Spelletjes, handige tooltjes, media players, nieuwe jasjes, muziek, films, je kunt het zo gek niet bedenken en het is te verkrijgen.

Net als een telefoon (behalve bellen) kan deze Android TV Box erg veel. Youtube film(pjes) bekijken, Skypen (zelfs videochat), Muziek luisteren, E-mailen, Films kijken vanaf een hardeschijf of eigen netwerk, het kan allemaal.

Er komen steeds meer apps bij welke meer gericht zijn op de Android TV Box met name games. Het is ontstaan door de OUYA (Android Spel computer). Games ontwikkeld voor de OUYA draaien ook probleemloos op de Mele G39A04 Android TV Box. Game Controllers kunnen via USB worden aangekoppeld. Ook kunnen er alternatieve remotes zoals een Air Mouse worden gebruikt.

Reset feature

Wat andere Android TV Boxen niet hebben en deze wel is een factory default (reset) knop met ook daadwerkelijk die functie. Andere boxen hebben wel een soortgelijke fysieke knop maar niet welke een reset functie heeft.

Technische specificaties Mele G39A04

 • CPU – 1,5GHz Quad Core All winner A31 Cortex A7
 • GPU – Dual Core PowerVR SGX544M2
 • RAM – 2GB DDR3 werkgeheugen
 • ROM – 8GB NAND Flash opslag
 • Android – Android 4.1 Jelly Bean
 • SD – kaart – 32GB (SD/SDHC) voor geheugen uitbreiding/data transport/firmware
 • Wifi – 802.11b/g + 802.11n
 • LAN – RJ45 – 100/10Mbit
 • HDMI – HDMI 1.4
 • SATA 3 Seagate USM aansluiting
 • HDD bestandsformaat – FAT32, NTFS en Ext3
 • Audio uit – HDMI / Tulp L+R / Optisch digital (Optical)
 • USB – 4 USB poorten, 3x USB 2.0 en 1x USB2.0 mircro
 • Video Aansluitingen – HDMI, CVBS, VGA
 • (Super)HD – 2160P, 1080P, 720P, 576P, 480P, 3D, Hardware Decoding
 • FPS (Frames per seconde) – 60fps bij 1080P

€ 89.95 inclusief verzendkosten

koop-nu-oranje

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Androidbox.nl
Average rating:  
 0 reviews

Categorieën: Android TV Nieuws

Tags: ,,,,,,

9 Reacties

 1. Hoi,

  Klopt het dat ik deze gewoon via CVBS (geel, rood, wit) naar mijn oude pal+ Philips met scart kan aansluiten?
  Kan de netflix app hierop?
  bedankt!

  grtz Niek

  Reageer
 2. kunnen jullie aangeven in een vergelijk welke ik moet kiezen….ik heb net mijn core i5 xbmc verkocht en nu opzoek naar wat nieuws.

  ik twijfel dus tussen de Minix NEO X5 Android TV Box en bovenstaande…

  Reageer
  • De NEO X5 is super populair en er is een goede productondersteuning.
   De Mele is qua specificaties beter en nog niet te verkrijgen. Het is afwachten hoe de productondersteuning hiervan is.

   Reageer
 3. Is er toevallig ook al bekend wat hij gaat kosten?
  En kan ik in eerste instantie voor de neo x5 gaan? Of beter even wachten? Wil er namelijk een voor boven en een voor beneden.

  MvG

  Danny

  Reageer

Laat een bericht achter

Uw bericht is niet gelijk openbaar/zichtbaar. Hij moet eerst goed gekeurd worden.