Minix Neo Z64 Android/Windows TV Box /Androidbox/Media Hub

Waardering:

Minix heeft nu een android tv box aan haar al uitgebreide assortiment van android mini pc’s  toegevoegd waar u Windows 8.1 op kunt installeren als u dat wilt.

U kunt op deze box dan switchen tussen Android 4.4 Kitkat en Windows 8.1. op deze manier kunt u dus de vruchten plukken van beide besturings systemen. Dit zal voornamelijk interessant zijn voor o.a. XBMC/Kodi. XBMC is uiteindelijk in de eerste plaats ontwikkelt voor Windows. Minix gebruikte in de neo X5 en Neo X7 een Rockchip CPU, in de Neo X8 een Amlogic CPU en nu wordt dit nieuwe juweeltje aangedreven door een Intel Atom Z3735F Quad Core CPU met 2 Gb RAM. Uiteraard heb je met deze Atom Soc van Intel de beschikking over de fantastische HD Graphics GPU van Intel.

Andere kenmerken van de nieuwe Minix Neo Z64:

  • 32GB interne eMMC opslag, samen met een microSD-kaartlezer uit te breiden wanneer dit nodig is
  • 2 x USB 2.0-poorten
  • HDMI-uitgang
  • Wifi: 802.11n

 


 

Intel-atomIntel Atom Z3735F

De Z64 wordt aangedreven door de Intel Atom Z3735F processor met 2 MB cache en turbo geklokt tot 1.83 Ghz. Door gebruik te maken van deze Soc (System on a Chip) heeft de box beschikking over de befaamde HD Graphics van Intel en hierdoor ondersteunt dit alles HD playback tot 1080P. De Atom Z3735F heeft vier cores met een basis klok van 1,33 GHz. Door middel van de Turbo klok dus 1.83 Ghz maximaal.

 

 

 

 


 

 

Windows-8.1Windows 8.1

Door gebruik te maken van de Intel Atom Z3735F Quad Core CPU kan u op deze androidbox dus ook windows 8.1 installeren. Dit heeft voordelen ten opzichte van Android O.S. XBMC is ooit als eerste ontwikkeld voor Windows. XBMC voor Windows is dan ook veel stabieler als XBMC voor Android.

Het is zelfs mogelijk om op deze androidbox te switchen tussen het windows en android besturingssysteem en dual boot behoort dus tot de mogelijkheden. Hierdoor zijn uw mogelijkheden met deze media box dus fors uitgebreid.

 

 

 

 

 

 

 


 

XBMC-LogoXBMC/Kodi

XBMC (wat verder gaat onder de naam Kodi) is een krachtig en gratis open source mediacenter. Met XBMC kunt u al uw eigen mediabestanden afspelen, maar uiteraard ook via addons gaan streamen direct vanaf internet. Dus zonder eerst alles te moeten downloaden. XBMC heeft een mooi overzichtelijk uiterlijk en een prettig gebruikers gemak. De naam XBMC zal gaan verdwijnen en vervangen worden door de naam Kodi. De laatste versie van XBMC is XBMC Gotham 13.2. Kodi zal beginnen met Kodi 14… Kodi en XBMC zijn qua uiterlijk nagenoeg het zelfde op dit moment. De mogelijkheden van dit mediacenter zijn oneindig.

 

 

 


 

 

De Minix Neo Z64 zal binnenkort op de markt verschijnen. Zodra wij meer weten zullen we dat hier melden.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Neo Z64
Average rating:  
 0 reviews

Categorieën: Android TV Nieuws,Minix

Tags: ,,,,,,,,,,,,,,

Laat een bericht achter

Uw bericht is niet gelijk openbaar/zichtbaar. Hij moet eerst goed gekeurd worden.