Minix Neo X7

neo x7 kopen

 

Minix NEO X7  Android TV Box

1.8 GHz Dual Core / 2GB RAM / 16GB Opslag / Wifi 802.11BGN / BT / XBMC mogelijk 

€ 139,95 (gratis verzending / levertijd 1 dag)neo x5 kopen

 

 

Kenmerken van de Minix Neo X7

  • Origineel Minix dus geen kloon!
  • 1.8GHz Quad Core CPU
  • 2GB Ram, 16GB Opslag
  • Android 4.2.2
  • Wifi 802.11 B/G/N
  • Bluetooth
  • HDMI
  • Externe Wifi antenne
  • Afstandsbediening
  • Wordt geleverd met nieuwste firmware van 1 januari 2014

neo x7 box          neo x7

De Minix Neo X7 Android TV Box

De Minix Neo X7 is de opvolger van de befaamde Minix Neo X5. De voorganger van de Neo X7 was een uiterst populaire Android TV Box vanwege zijn grote hoeveelheid opslaggeheugen (16GB), zijn vele aansluitingen, zijn goede processor en zijn goede software ondersteuning.

Gaat de Neo X7 net zo’n succes worden als zijn voorganger? Wij denken van wel! De Neo X7 is qua specificaties nog sterker geworden en heeft bovendien een externe antenne gekregen voor een nog beter Wifi bereik. De behuizing is hetzelfde gebleven en de aansluitmogelijkheden ook. De Neo X7 is dan ook een echte HIGH-END Android TV Box te noemen.

Deze Android TV Box maakt van je TV een entertainment systeem met internet en de mogelijkheid om gratis films te kijken!

Het hart van de Neo X7

rk3188 neo x7De Neo X7 heeft een Quad Core processor van de bekende Rockchip fabrikant. Hier is gekozen voor de nieuwste Rockchip RK3188. Deze processor heeft een CPU voor de rekenkracht en een GPU voor de video aan boord. De CPU is een Quad Core welke 4 CPU’s zijn welke ieder op een snelheid van 1.8 GHz kunnen draaien. De GPU (grafische kaart) is ook een Quad Core type. Er zitten dus 4 videoprocessoren in! De GPU is een ARM Mali400. Deze videochip staat garant voor een soepele playback op de hoogste resoluties. 1080P Full HD films (1920×1080) speelt de Neo X7 moeiteloos af bij een framerate van 60FPS (frames per second). Technische kan deze Mali400 een resolutie aan van 2160P (super-HD) maar daar is Android nog niet klaar voor. Kortom is de RK3188 Rockchip processor een zware jongen.

Het geheugen van de Neo X7

neo x7 geheugenHet interne geheugen van de Neo X7 is verdeeld in RAM geheugen en Opslag geheugen. Het RAM geheugen, ook wel bekend als werkgeheugen is 2 GB groot. Deze enorme hoeveelheid werkgeheugen zie je nog bij weinig Android apparaten voorbijkomen. Veel werkgeheugen heeft als voordeel dat er meerdere apps open kunnen blijven staan op de achtergrond zonder dat het systeem traag wordt. Daarnaast starten apps ook sneller op.

Het opslag geheugen is 16 GB groot. Deze ruimte wordt deels ingenomen door het besturingssysteem (Android 4.2). De overige ruimte kan gebruikt worden om duizenden apps op te slaan. Denk je niet genoeg te hebben aan 16 GB dan kun je de Neo X7 uitbreiden met een SD-kaart. Een kaart van 32 GB wordt ondersteunt dus je kunt de ruimte bij elkaar optellen 16 + 32 = 48 GB aan opslag.

Films spelen

neo x7 xbmcDe Minix Neo X7 is sterk in het afspelen van films. Uiteraard mag je niet anders verwachten van een High-End Mediaplayer op Android. Je kunt alle filmformaten afspelen van Blu Ray tot DivX. De videoresolutie is op een resolutie van 1080P (Full HD) erg soepel dankzij de 60 frames per seconde. Het beeld wordt hierdoor nog vloeiender. Technisch kan de Neo X7 zelfs een super-HD resolutie (2160P) aan. Helaas zijn er op dit moment nog geen players voor. Heb je een 3D tv dan is deze Android TV Box ook heel geschikt om 3D films mee af te spelen. Het maakt niet uit of de tv een actief of passief systeem heeft.

XBMC is een van de meest populaire Mediacenter apps samen met Navi-X. Met XBMC transformeer je de Neo X7 tot een waar mediacenter waarbij je door je film- en muziekhoesjes heen kunt bladeren en de films eenvoudig kan selecteren die je wilt kijken. Het mooie aan XBMC is dat er talloze gratis plugins zijn zoals 1Channel en Icefilms. Hiermee kun je gratis films kijken welke op internet staan. Je hoeft ze niet eerst te downloaden omdat ze via deze plugin gestreamd worden. Niet alleen oudere films zijn gratis beschikbaar maar ook recente 2013 titels. Het probleem van ‘er is niets op tv’ is voorbij! Wil je XBMC bedienen met je telefoon of tablet dan kun je gebruik maken van de officiële XBMC remote app.

neo x7 3dTevens is er een app voor je Android telefoon waarmee je XBMC direct kunt bedienen. Filmhoesjes selecteer je op je telefoon en de Neo X7 speelt het voor je af!

Films kun je streamen vanaf een usb hardeschijf (hdd) of een netwerk hardeschijf (NAS). Heb je dus een hardeschijf, stop deze dan vol met films en kijk ze met deze Android TV Box. Er zijn ook apps waarmee je net je pc kunt connecten met je opslagruimte. Op deze manier kun je bestanden kopieren van en naar je Android box.

Internetten

Android tv box google chromeUiteraard kun je met de Neo X7 het internet op. Je kunt kiezen voor een Wifi verbinding of een ethernet verbinding. Internetten kun je met je eigen favoriete webbrowser doen. Vind je Google Chrome leuk dan gebruik je die gewoon. Net als apps kun je ook internet browsers gratis uit de Google Play apps store downloaden. De Google Play bevat meer dan 700.000 apps welke bestaan uit tools, games, programma’s, thema’s en andere items. Internetten op een Neo X7 gaat snel en soepel. Internetten gaat tot 5x sneller dan een normale Windows pc. Door een hoge resolutie (1920 x 1080) kun je elke webpagina perfect zien.

Games

Spelletjes spelen kan ook heel goed op een Neo X7. De processor is sterk genoeg om ook zwaardere games vlot in te laden en te draaien.
Omdat steeds meer game-ontwikkelaars voor Android gaan ontwikkelen én op een hogere neo x7 gamenresolutie (1080p) wordt gamen op een Android TV Box ook steeds interessanter. Spellen worden steeds groter en uitgebreider gemaakt waardoor ze steeds meer op die van de Xbox en Playstation gaan lijken.

De game controllers (joysticks) van de Xbox en PS3 zijn compatibel met de Neo X7 dankzij de firmware welke is voorzien van de juiste bluetooth drivers. Gamen kan dus ook met een coole controller.

Skypen

Gratis bellen met je vrienden? Dat kan met Skype! Het maakt niet uit of je vrienden een pc hebben of iets anders, zolang er maar Skype op draait. Met deze Neo X7 kan je ook met hun bellen. Met een usb webcam kun je Skype uitbreiden met video. Je kunt hierdoor videogesprekken gaan voeren via het internet. Om te praten kun je gebruik maken van een webcam met microfoon, een microfoon aansluiten op de Neo X7 zelf of gebruik maken van een Mele F10 pro of Minix Neo A2 Flymouse.

Besturen met je Smartfoon

Ook is de Neo X7 te besturen met je Android Smartfoon. Het enige wat je nodig hebt is een speciale app. Deze is uiteraard gratis te downloaden via de volgende link: Minix remote app.

Geluid

Voor de audio liefhebbers is er een Optical out. Dit is een optisch digitale audioaansluiting waarmee je de Neo X7 rechtstreeks met je Home Cinema set of receiver kunt verbinden. Hierdoor krijg je Dolby Digital 5.1 geluid. Uiteraard gaat het geluid ook via de HDMI aansluiting maar dat beperkt zich tot alleen stereo.

Wifi en ethernet

neo x7 wifiOm te kunnen verbinden met je netwerk kun je gebruik maken van Wifi (draadloos) of Ethernet (bedraad). De Wifi adapter in de Minix Neo X7 is een 802.11 BGN welke in staat is 150Mb te halen. Door de N-band te gebruiken (802.11N) kan deze snelheid behaald worden. Echter is een router met 802.11N ook vereist om de snelheid te halen. Heb je een 802.11 BG router (standaard huis, tuin & keuken router) dan haal je een snelheid van 54Mb.

De Neo X7 heeft tevens Dual Band ondersteuning waardoor de 2,4GHz band (B en G) en de 5GHz band (N) gecombineerd kunnen worden. Hierdoor kun je een nog hogere en stabielere verbinding halen. Dit is op dit moment de enige Android tv box die deze mogelijk heeft.

De Ethernet aansluiting (LAN) is geschikt om rechtstreeks op een router of modem aan te sluiten. Er is een optie ingebouwd om de Neo X7 ook in te zetten als Wifi Hotspot. Je kunt hiermee een nieuw Wifi punt creëren waarmee je andere Wifi apparaten weer kunt laten verbinden. Een soort van 2de router.

USB poorten

usb neo x7Er zijn 3 usb poorten aanwezig waarop diverse usb apparaten kunnen worden aangesloten. Bijna alle usb apparaten werken in een keer en zijn bijna altijd plug en play. Android zit boordevol drivers en zal de hardware vele malen sneller herkennen dan een Windows pc dat zou doen. In veel gevallen binnen 1 seconde!

Usb apparaten die o.a. aangesloten kunnen worden zijn: usb stick, usb muis, usb keyboard, usb 3G dongle, usb hardeschijf, usb webcam, usb ontvanger voor flymouse of controller.

Bluetooth

Ook is deze Minix voorzien van een Bluetooth radio. Hiermee kunnen andere Bluetooth apparaten zoals een telefoon of controller (Xbox / PS3) gekoppeld worden voor dataoverdracht of besturing.

Aansluitmogelijkheden

neo x7 zijkant

neo x7 achterkant

Hieronder een video over enkele mogelijkheden van de Minix Neo X7. Uiteraard kun je hem inrichten zoals je zelf wilt.

 

Technische specificaties

Merk Minix
Model Neo X7
Processor Rockchip RK3188 (Cortex A9)
CPU 1.8 GHz Quad Core, speed @ 1.6 GHz
GPU Video Quad Core Mali400 (+ NEON)
Beeldformaten 576P / 720P / 1080P / 2160P
Videoresolutie tot 1920 x 1080 pixels
Ram werkgeheugen 2 GB DDR3
Opslagcapaciteit 16 GB Nand Flash
OS besturingssysteem Android 4.2.2
Wifi Ja, 802.11 BGN (150Mbps)
Ethernet RJ45 10/100Mb
Bluetooth Ja
DLNA Ja
HDMI 1.4 (video + audio)
Audio out Ja, optisch digitaal (spdif)
USB 3x USB 2.0
Hoofdtelefoon Ja, 3,5mm audio out
Microfoon Ja, 3,5mm microfoon ingang (Google voice search)
Accessoires Afstandbediening / Voeding / HDMI kabel

rk3188 quad corewifi n-bandmk888 bluetooth

Uitgebreid artikel over NEO X7

Firmware voor de Neo X7


In de webshop zijn meer accessoires te verkrijgen voor de Minix Neo X7
EA-02 Flymouse €27,50
Measy RC11 of RC12 €32,50
Rii mini i8 €32,95
Mele F10 Flymouse €32,95
Minix Neo A2 €47,50


€ 139,95 (gratis verzending)neo x5 kopen

Voldoende op voorraad en direct leverbaar. 

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

minix neo x7
Average rating:  
 0 reviews

Categorieën: Uncategorized

Tags: ,,,

Geeb Reacties mogelijk