Pipo X8 & X9 Touch Androidbox / Windows TV Box

Waardering:

Pipo X8 & X9 Dualboot Windows 10 - Android 4.4.4 Kitkat Touch TV Boxen

pipo x9 1De Pipo X8 en X9 zijn dualboot Android – Windows tv-boxen die net als een tablet een Touch scherm hebben. Hiermee onderscheiden deze 2 zich op het moment van alle andere Android en Windows tv-boxen.

Dankzij het scherm kunt u de Pipo ook als tablet gebruiken, waardoor navigeren niet persé via een afstandsbediening hoeft. De Pipo X8 en Pipo X9 zijn uitgerust met dezelfde hardware, de afmetingen van de schermen zijn echter wel verschillend.

4 Modellen Pipo Touch

 

Pipo X8

– 7 inch 1280×800 pixels / 2GB RAM / 32GB eMMC

– 7 inch 1280×800 pixels / 2GB RAM / 64GB eMMC

 

Pipo X9

– 8.9 inch 1920×1200 pixels / 2GB RAM / 32GB eMMC

– 8.9 inch 1920×1200 pixels / 4GB RAM / 64GB eMMC

pipo_x9_7_Intel Atom Z3536F

De X8 & X9 zijn beide op de Intel Atom Z3536F gebaseerd. Deze System on a Chip (Soc.) is voorzien van een Quad Core processor (cpu) die een snelheid tot maximaal 2.16 GHz haalt. De gebruikte videoprocessor (gpu) is de zeer betrouwbare Ivy Bridge Intel HD Graphics. Ivy Bridge is de 7e generatie van Intel en staat garant voor krachtige prestaties

memoryOpslag en werkgeheugen

Zowel de Pipo X8 als de Pipo X9 komen in verschillende versies. Alle versies maken gebruik van DDR3 RAM-werkgeheugen en eMMC Flash opslag. eMMC wordt telkens vaker gebruikt in Android Mediaspelers en terecht, want eMMC is veel sneller dan zijn voorganger. Bovenin deze pagina kunt u de beschikbare versies zien.

WIN-AND dualboot android-warehouseBesturingssysteem

De Pipo X8 en X9 zijn voorzien van een Dual Boot systeem. Dit houdt in dat er een keuze gemaakt kan worden tussen Windows of Android. Windows biedt een betrouwbaar systeem waar veel bekend mee zijn. Android biedt de mogelijkheid tot apps, waardoor er erg veel mogelijk is met Android.

 

Windows 10

Een van de eerste apparaten uitgerust met Windows 10. De Pipo X8 en X9 worden out of the box geleverd met Windows 10, u hoeft deze dus niet handmatig te updaten. Windows 10 is ook in te stellen om beter weer gegeven te worden op een tablet, dit zorgt voor een hoog gebruiksgemak. Velen zijn al jaren bekend met Windows, vandaar dat het de favoriet is van veel gebruikers. Een groot voordeel van Windows is dat Netflix volledig wordt ondersteund. Dit houdt in dat Netflix in Full HD te bekijken is, in tegenstelling tot Android.

 

Android 4.4.4

Een mobiel besturingssysteem dat ook veel gebruikt wordt op tablets en Android tv-boxen. Android biedt erg veel gebruiksgemak op Pipo doordat deze al is geoptimaliseerd voor Touch schermen. Dankzij Android krijgt u ook toegang tot de Play store waar meer dan 1.000.000 apps staan, dit zijn apps zoals Facebook, Youtube, MX Player, Instagram, Google+, Gmail en nog vele andere.

wifiConnectiviteit

Beide Windows tv-boxen zijn voorzien van 4 USB 2.0 poorten, een HDMI-poort, Ethernetpoort, Micro USB (OTG) poort, SD kaart poort (max 64GB) en een poort voor een koptelefoon. Bluetooth 4.0 is op beide aanwezig en ook van Wi-Fi 802.11 b/g/n voorzien.

Wat zit er in de doos?

 • Pipo X Serie tv box
 • 12V Adapter
 • Pipo Garantiekaart

Categorieën: Android TV Nieuws

Tags: ,,,,,,,,,,,,

3 Reacties

 1. Jan van Brouwershaven

  Vraajg:mijn vriend heeft een Pipo X9 gekocht,dit op marktpaats,maar hij riep om hulp kan namelijk windo’s 10 niet opstarten,en denk dat het door de vorige eigenaar er is afgegooid!!!,vraagje welke versie Win 10 kan hierop,ook vertelde hij dat het app.niet Wireless kan. Alleen internet met een kabel Kan dit? en is het mogelijk om Win 10 er opzetten,dit d.m.v. een micro SD kaartje,of evt via een USB stick,laat het a.u.b weten,dan kan ik proberen hem te helpen
  Alvast hartelijk dank.
  Vriendelijke groet Jan.

  Reageer
 2. Helaas start mijn pio x8 niet dual boot, maar met een windows instelscherm waar ik de keuze voor taal etc moet maken. Daarna geef aan met express instellingen door nte gaan maar het scherm wordt zwart en gaat niet verder. Muis aangesloten, reboorknop gebruikt maar helpt allemaal niets. Iemand een suggestie?
  Gr Erik

  Reageer

Laat een bericht achter

Uw bericht is niet gelijk openbaar/zichtbaar. Hij moet eerst goed gekeurd worden.