Sony NSZ-GS7 Android TV Box

Waardering:

Sony brengt ook een Android mediaspeler uit. Deze Android TV Box kenmerkt zich met de naam Sony NSZ-GS7. Deze Android TV Box van Sony ziet er om te beginnen erg mooi uit. De afwerking is perfect. De afstandsbediening die er standaard bij hoort is ook een plaatje. Het ziet er high-tech en futuristisch uit.

Sony heeft haar best gedaan om bedieningsgemak en entertainment voor op te stellen. Dit is haar dan ook goed gelukt.

De NSZ-GS7 is voorzien van Android 2.3 en is te upgraden naar versie 3.2. Wellicht komt Sony met een nog nieuwere update welke de NSZ-GS7 naar Andoird 4.0 of 4.1 moet brengen. Qua specificaties kan de Sony het wel aan.

Sony heeft gekozen voor een ARM versie 7 Dual Core processor welke de naam Marvell Armada 1500 draagt. Deze Dual Core CPU draait op 1.2 GHz.

De Sony NSZ-GS7 heeft standaard 1GB DDR3 RAM en 8GB Nand Flash opslag geheugen aan boord.

Sony heeft gekozen voor de GC1000 (Vivante) video processor (GPU) . Deze ondersteunt 3D, OpenCL, OpenGL (ES1.1/2.0/2.1/3.0), DirectX 11 en Open VG.

Connectiviteit

De NSZ-GS7 is voorzien van 3 netwerk interfaces. Bluetooth, Wifi (WLAN) en LAN. Bluetooth is handig als je een andere apparaat zoals tablet of telefoon wilt koppelen voor bijvoorbeeld het delen van media (foto’s, video’s of muziek). Ook kan Bluetooth overweg met afstandsbedieningen zoals degene die standaard wordt meegeleverd.

WLAN is een draadloze netwerkverbinding. Hier heeft Sony gekozen voor een 802.11 B/G/N netwerk adapter. De 802.11 N technology is goed voor een dataoverdracht van maximaal 300Mbps (37,5MB per seconde). Welke een Blu-Ray film makkelijk zou moeten kunnen streamen. Een Blu-Ray film van 40GB heeft slechts een datatransfer van +/- 7MB per seconde nodig. Uiteraard is er wel een router of accespoint nodig die de N standaard ondersteunt.

De LAN aansluiting is voor een bedraad netwerk. Mocht je toch een stabiele verbinding wensen die niet gevoelig is voor invloeden van buitenaf (interferentie) dan is dit een goede keuze. De LAN aansluiting is goed voor een snelheid van maximaal 100Mbps wat alsnog 12,5MB per seconde betekend.

Ook is deze mooie mediapeler voorzien van DLNA. Dit maakt hem compatible om media uit te wisselen met andere DLNA compatibele apparaten waaronder een Playstation 3 en sommige netwerkhardeschijven (NAS).

Bravia Sync

Heb je meer Sony apparaten dan kun je gebruik maken van de zogenaamde Bravia Sync. De Bravia Sync koppeld apparaten aan elkaar die ook Bravia Sync ondersteunen. Deze herkenning zit verwerkt in het HDMI signaal. Het voordeel is dat andere Sony apparaten de mediaplayer herkennen en andersom. Je kunt dus met 1 afstandsbediening meerdere apparaten besturen. 1 Afstandsbediening voor al je apparaten.

HDMI aansluitingen

De NSZ-GS7 kenmerkt zich met 2 HDMI aansluitingen. Een HDMI input en een HDMI output. Je kunt het apparaat dus tussen de TV en een ander apparaat in zetten. De NSZ-GS7 heeft een soort van HDMI loop-through. Als voorbeeld kun je een DVD of Blu-Ray speler loskoppelen van de TV en de kabel rechtstreeks in de NSZ-GS7 stoppen. Vervolgens komt er dan weer een kabel (HDMI) uit de Android TV Box en gaat weer naar de TV toe. Je onderbreekt op dat moment het signaal van de DVD of Blu-ray speler. Dit kan handig zijn als je te weinig HDMI aansluitingen op de TV hebt.

Google Play – app store

Met de Sony NSZ-GS7 kun je downloaden in de app store genaamd Google Play. Veel is gratis te downloaden. Wil je reclame vrij dan kun je de app vaak kopen zonder reclame. Op dit moment zitten er ruim 700.000 apps in de Google Play store waarover je beschikking hebt. Dagelijks komen er nieuwe games, programma’s en toepassingen uit.

Internetten (met o.a. Google Chrome), gamen, e-mailen, Facebooken, Youtube kijken, Twitteren, boekhoudig, Skypen, Uitzending Gemist kijken, noem het maar op. Alles wat je Android telefoon kan, kan de Sony NSZ-GS7 Android TV Box ook!

Technische specificaties van de Sony NSZ-GS7

 • 1.2 GHz Dual Core CPU (ARMv7 Marvell Armada 1500)
 • Viante GC1000 Videochip (GPU)
 • 1GB DDR3 RAM
 • 8GB Nand Flash opslag geheugen
 • Android 2.3 (upgrade naar Android 3.2)
 • Wifi 802.11 B/G/N
 • Bluetooth
 • LAN 10/100
 • HDMI (in en out)
 • Optisch digitale uitgang (audio)
 • 2 USB poorten van normale groote
 • Infrarood (IR) ontvanger
 • 1080P weergave
 • Flash ondersteuning

De Sony NSZ-GS7 krijgt van ons 3 sterren i.v.m de oudere Android versie.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Androidbox.nl
Average rating:  
 0 reviews

Categorieën: Android TV Nieuws

6 Reacties

 1. Sony is geen cent waard. Ik heb de gs7 en die heb ik gewoon weggegooid. Dan heb ik een Chinese android tv met versie 4.3 geen probleem meer alles kan via dit apparaat en kost is 30 euro van een Chinese webshop.

  Reageer
  • Ik ook! Heb begrepen dat met 4.2 het probleem met de aspect ratio in de Plex verholpen is. Bovendien kunnen we dan kijken naar de XBMC client, daar heb ik wel oren naar!

   Reageer
 2. Efraim Severin

  Mooi apparaat, maar erg jammer dat het stelselmatig gamen onmogelijk maak!
  Zal wel weer zo’n Sony truucje zijn.
  Wellicht dat de PS4 wel goed kan gamen en android 4.1ev al OS zal hebben???

  Reageer
 3. Waarom krijgt de Sony NSZ GS7 maar 3 sterren? Ik vind het een prima apparaat. Reageert snel en laat me nooit in de steek.

  Reageer
 4. Ben erg blij met de Sony NSZ-GS7. Doet het erg goed en de afstandsbediening is echt fantastisch. Enige nadeel is dat er geen Android 4 op kan/staat. Hopen dat Sony nieuwe firmware gaat uitbrengen. Dan geef ik ze een 10!

  Reageer

Laat een bericht achter

Uw bericht is niet gelijk openbaar/zichtbaar. Hij moet eerst goed gekeurd worden.