Tronsmart Prometheus Android TV Box

Waardering:

Er is een nieuwe Android TV Box genaamd Tronsmart Prometheus.

De meest futuristische Android TV Box media speler qua design. De ontwerpers hebben willen opvallen en hebben een soort van ruimteschip ervan gemaakt.

Vandaar ook de codename: Spaceship.

 

De vraag is natuurlijk of het binnenwerk ook zo interessant is als de buitenkant doet vermoeden.

Om te beginnen heeft deze Tronsmart Prometheus Android 4.1.2 waar hij op draait. Dus een erg nieuwe Android versie met codename Jelly Bean.

De Tronsmart Prometheus is uitgerust met een 1.5 GHz Dual Core CPU van het type AML8726-M6 uit de (AMLogic) AML8726-MX serie. Deze Dual Core processor is gebaseerd op de Cortex A9 architectuur welke zich in dit geval kenmerkt met een Dual Core Mali400 Videochip (GPU). Deze videochip staat bekend om haar goede video en grafische prestaties.

Van de Dual Core CPU mag je uiteraard verwachten dat hij alle moderne Apps en Games moeiteloos draait.

De Tronsmart Prometheus is uitgerust met 1GB DDR3 RAM geheugen en 4GB Nand Flash Opslag geheugen. De 4GB opslag is niet reuze veel maar wel voldoende om veel apps in op te slaan en het OS. Indien je opslagcapaciteit wilt verhogen kun je gebruik maken van een SD kaart. De maximale grootte welke wordt ondersteunt is 32GB waarmee je het totaal naar 36GB kunt brengen.

De combinatie van processor en geheugen maken dit een prima Android TV Box mediaplayer welke vlekkenloos films af kan spelen in Full HD kwaliteit (1080p).

XBMC compatibel

De CPU van de Tronsmart Prometheus is NEON compatible welke toestaat dat XBMC Mediacenter kan draaien. Wil je een waar Mediacenter maken van de Tronsmart Prometheus dan moet je zeker deze app eens gaan uitproberen. De XBMC app is nog alleen in Beta versie te verkrijgen en niet via de Google Play area te downloaden, maar…. hij is wel via deze link te verkrijgen.

Connectiviteit

De Tronsmart Prometheus heeft Wifi en LAN aan boord. De Wifi draadloze internet adapter is gebaseerd op een 802.11 B/G/N radio. B/G haalt een draadloze snelheid van 54Mbps en de N haalt 150Mbps. N is dus een stuk sneller dan het traditionele B/G protocol. Je hebt voor de N-band wel een N-router nodig ander zal het niet werken. N oftewel 802.11 N is stabieler en sneller. Omdat N gebruik maakt van een andere frequentie is deze band een stuk minder vervuild en ook nog een minder gevoelig dan zijn 2,4GHz B/G broertje.

De LAN poort oftewel ethernet poort kan aan het bedrade netwerk gekoppeld worden d.m.v. een standaard RJ-45 netwerkstekker. De LAN poort is compatibel met een 10 en 100Mbit netwerk. Uiteraard past hij ook in een Gigabit netwerk maar zal een maximale snelheid halen van 100Mbps.

Bluetooth heeft de Tronsmart Prometheus niet standaard aan boord. Wil je wel Bluetooth gebruiken dan kun je de Tronsmart Prometheus uitbreiden met een Bluetooth Dongle (usb stick). De meeste Bluetooth sticks zijn wel compatibel. De hardware wordt automatisch herkend in Android en drivers zijn niet nodig.

Aansluitingen

Aan de zijkant heeft de Tronsmart Prometheus een SD kaartslot en 3 USB 2.0 poorten welke kunnen dienen voor het aansluiten van randapparatuur zoals hardeschijven, camera, usb stick of andere usb devices. De achterkant van de Tronsmart Prometheus is voorzien van een aan- en uitschakelaar, reset switch t.b.v. firmware laden, een AV aansluiting, een HDMI connector, een netwerkpoort (LAN) en een voedingsadapter aansluiting.

De AV aansluiting is bedoeld om de Android TV Box aan een TV of Beamer te koppelen welke geen HDMI aansluiting heeft. De beeldkwaliteit van AV oftewel composite is wel een stuk lager dan die van de HDMI welke 1080p Full HD kan halen.

Technische specificaties van de Tronsmart Prometheus

 • 1.5 GHz Dual Core CPU (AML-8726-M6 Cortex A9)
 • Mali400 Dual Core Video processor (GPU)
 • 1GB DDR3 RAM
 • 4GB Nand Flash opslag geheugen
 • Android 4.1.2 (officiële Android 4.2 beschikbaar)
 • SD kaart slot compatibel tot 32GB
 • Wifi 802.11 B/G/N (54Mbps/150Mbps)
 • LAN 10/100 (RJ-45)
 • HDMI  1.3 mini (mogelijk 1.4 met nieuwe Firmware)
 • AV output (composite)
 • 3x USB 2.0 (standaard afmeting)
 • XBMC compatibel (Hardware decoding)
 • 1080P Full HD
 • 3D weergave mogelijk
 • Flash 11.1
 • FAT32 en NTFS filesystem compatibaliteit

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Androidbox.nl
Average rating:  
 0 reviews

Categorieën: Android TV Nieuws

Tags: ,

1 Reactie

 1. Indien je wat extra snelheid wenst met xbmc,
  Er is een speciale versie van xbmc gemaakt door het bedrijf… tronsmart (visson)
  Deze versie werkt alleen op dit device… google : xbmc for tronsmart

  Overige info…
  Eerst versies hebben geen heatsink, en liepen regelmatig vast (worden als het goed is niet meer verkocht)
  De nieuwe versie draaied 4.2 en deze lost veel problem op (sync video/audio)
  Mij advies.. alleen kopen indien het 4.2 heeft…

  Reageer

Laat een bericht achter

Uw bericht is niet gelijk openbaar/zichtbaar. Hij moet eerst goed gekeurd worden.