UGOOS UG430 OCTACORE ANDROIDBOX

Waardering:

UGOOS UG430 ROCKCHIP RK3368 64-BIT OCTACORE ANDROID 5.1 LOLLIPOP ANDROID BOX / MEDIACENTER

De Ugoos Ug430 is één van de eerste Rockchip octacore androidboxen die uitgerust is met de snelle ROCKCHIP RK3368 SoC.

Wat verder opvalt aan de androidbox is dat hij een display heeft. De display geeft de aansluitingen en wat instellingen weer en heeft een klokfunctie.

De UGOOS UG430 is een octacore androidbox met een lage prijs – goede kwaliteit verhouding.

ROCKCHIP RK3368SOC / System on a Chip

De Ugoos UG430 androidbox heeft als turbo motor de zeer krachtige 64-bit Rockchip RK3368 Octacore SoC (System on a Chip). Hierin zit onder andere de processor (CPU), videokaart (GPU), werkgeheugen (DDR3 RAM) en de interne opslag (eMMC ROM). De processor is een Octa Core ARM Cortex A53. ARM staat bekend om geweldige en betrouwbare prestaties en levert een hele reeks aan processoren en videokaarten. De Octa Core processor in de RK3368 haalt een maximale snelheid van 1.5 GHz, maar op deze box is hij afgeklokt of 1.2 Ghz.

Normaal gesproken werkt Rockchip met Mali GPU’s, maar deze keer is gekozen voor een GPU van PowerVR. De PowerVR G6110.

OpenGL ES 1.1/2.0/3.0/3.1 worden ook ondersteund. Dit maakt het mede mogelijk om 3D graphics te tonen. De RK3368 heeft een echte output van 4K UHD met maar liefst 60 frames per seconde! Lagere resoluties zoals 1080p, 720p etc zijn dan ook geen enkel probleem en kunnen in verschillende Hz (refresh-rates) ingesteld worden.

Kodi logoKodi (XBMC) Streaming

 

De UGOOS UG430 is een prima keuze als u gebruikt wilt maken van streaming diensten: Netflix, Kodi (XBMC) of Youtube. Streamen vanaf een uw NAS of eigen thuisnetwerk kan natuurlijk ook, hiervoor kunt u onder andere de apps Kodi of Archos gebruiken. Natuurlijk staat er ook standaard een app geïnstalleerd waarmee u in contact kan komen met de NAS. Wij adviseren om Kodi te gebruiken. Kodi is een mediacenter app waar een gigantisch aanbod aan gratis films en series wordt aangeboden. Kodi zelf is zonder de addons om films en series te kijken. U kunt deze addons er zelf opzetten of er op laten zetten tegen meerprijs.

hevcH.265 Hardware decoding

De UG430 ondersteunt H.265 (HEVC) hardware decoding. Deze nieuwe videocoderingsstandaard, die ook bekend staat onder naam HEVC oftewel High Efficiency Video Codec, moet de drijvende kracht achter de 4K-revolutie worden. Dankzij de dubbele compressieverhouding van zijn voorganger H.264 wordt het streamen van zware content zoals 4K stukken gemakkelijker, zelfs voor gebruikers met een lage bandbreedte.

.

ddr3-memory-ramGeheugen

Het geheugen van de UGOOS UG430 bestaat uit maar liefst 2GB RAM van het type DDR3. Hierdoor lijkt het net alsof u een High End smartphone bestuurt. Een grote hoeveelheid RAM zorgt voor snelle data overdracht wat resulteert in betere prestaties. 2GB is voldoende voor vrijwel alle taken.

8gb emmcInterne opslag

Met een interne opslag van 8GB ROM heeft u meer dan genoeg ruimte om een heleboel app’s te installeren. Natuurlijk is dit ook nog uit te breiden met SD kaart of externe harde schijf. Wanneer u een NAS heeft dan is de Q8 hier ook op aan te sluiten zodat al uw data veilig op de NAS opgeslagen kan worden.

android 5.1.1 lollipopBesturingssysteem

Natuurlijk draait ook de UG430 op Android. Ze hebben voor de versie Android 5.1.1 Lollipop brengt meer gebruiksgemak met snellere prestaties en nog meer security. Hierdoor krijgt u een gebruiksvriendelijke interface die door miljoenen mensen geliefd is.

google playGoogle Playstore

De Google Play Store van Android biedt meer dan 1.200.000 app’s (applicaties/software programma’s) aan zoals Facebook, Youtube, Gmail, Twitter, Picasa, Google+, MX Player of Chrome. Ook spelletjes als Angry Birds, Wordfeud, Fruit Ninja of Candy Crush Saga zijn te downloaden via de Play Store. Het voordeel van Android is dat een zeer groot deel aan apps gratis is, u hoeft in veel gevallen dus niks te betalen. Android biedt ook zeer veel talen aan. Nederlands is altijd beschikbaar en andere talen zoals Engels, Duits, Spaans, Frans enzovoort zijn allemaal aanwezig in Android.

gigabit_ethernetPoorten

De UG430 is uitgerust met 3 USB poorten (1 x OTG) waardoor u gebruik kunt maken van bijvoorbeeld een flymouse en camera (webcam), maar ook een externe harde schijf of ander USB apparaat op aan kunt sluiten. Verder is er een aan/uit knop en een ingang voor de adapter aanwezig. De RJ45 Ethernetpoort maakt het mogelijk om bekabeld internet te gebruiken. Ook is er een USB OTG poort aanwezig (dat is de rechtse van de 3 usb poorten), deze is bestemd voor bestandoverdracht. Met een meegeleverde HDMI kabel is de UG430 aan uw beeldscherm aan te sluiten. Deze box beschikt over een HDMI 2.0 poort voor UHD signalen.

4k uhd4K UHD

De UG430 android tv box ondersteund 4K Ultra HD video. Hierdoor kunt u adembenemende beelden bekijken alsof u er zelf bij bent! 4K is de opvolger van 1080p en geeft een veel gedetailleerder beeld, dit is vooral te merken bij grotere schermen. Zorg er wel voor dat uw TV ook uitgerust is met 4K technologie.

Categorieën: Android TV Nieuws

Tags: ,,,,,,,,

Laat een bericht achter

Uw bericht is niet gelijk openbaar/zichtbaar. Hij moet eerst goed gekeurd worden.