verschil tussen Minix Neo X7 en Minix Neo X7 mini

mini neo x7 normaalneo x7 mni

Minix heeft in de Neo X7 lijn ook een mini versie zitten. Er is dus een Minix Neo X7 normale uitvoering en een Minix Neo X7 mini uitvoering. Nu is de vraag: Wat is het verschil tussen de Minix Neo X7 en de Minix Neo X7 mini?

Antenne, intern of extern

De kastjes zien er redelijk hetzelfde uit maar binnenin zijn er een paar kleine dingen anders. Wat meteen aan de buitenkant opvalt is dat de Neo X7 mini geen antenne aan de buitenkant heeft zitten. De ‘externe’ antenne die de Neo X7 wel heeft geeft een verbeterd Wifi bereik. Wil je deze Android tv box (settopbox) draadloos gaan internetten en HD films gaan streamen én je router staat wat verder weg, dan is de grote antenne een echte pluspunt.

Wifi Dual Band

Op Wifi gebied is er nog meer anders. De Neo X7 mini en de Neo X7 ondersteunen beide het 802.11 B/G/N protocol maar de Neo X7 kan in dual band modus werken en de Neo X7 mini niet. De dual band modus betekend dat B, G en N gecombineerd kunnen worden om een nog betere, stabielere en snellere verbinding tot stand gebracht kan worden. Hiermee haal je dus een hogere draadloze snelheid. Dual band staat voor het combineren van de 2,4GHz band welke door B en G worden gebruikt en de 5GHz band is van de N. De Neo x7 heeft dus feitelijk B+G+N en de mini B of G of N.

8 of 16GB Opslag geheugen

Het opslag geheugen bij de Minix Neo X7 mini is 8GB. Dit is de helft van wat de normale Neo X7 heeft (16GB). Het opslag geheugen is de plek waar je Android OS op staat en al je gedownloade apps. Uiteraard kun je hier ook muziek of films op zetten maar dan ben je snel door je ruimte heen. Uitbreiden kan door een SD kaart van maximaal 32GB te gebruiken of een USB stick of hardeschijf (usb/nas) aan te koppelen.

Aantal usb poorten

De Minix Neo X7 heeft 3 usb poorten en de Neo X7 mini maar 2. Deze usb poorten zijn te gebruiken voor extra usb apparaten zoals een webcam, hardeschijf, toetsenbord, muis, usb stick, remote ontvangen (must have) en ga zo maar door. Uiteraard kun je een usb hub aansluiten om meer poorten te creëren.

USB otg aansluiting

Wat de Neo X7 ook heeft en de Neo X7 mini niet is een USB otg (on the go) aansluiting. Hiermee kun je de box op de pc aansluiten en bestanden overzetten. Je kunt in feite dus het flash geheugen bereiken met een usb kabel. OTG aansluiting overbodig? Mogelijk… want er zijn apps die dit overbodig maken. Je kunt een app op de Neo X7, en ook de mini variant, installeren waarmee je via het netwerk (wifi of ethernet) bestanden kunt overzetten. Deze apps vind je op onze app pagina terug. Enkele apps zijn Apache server en FTP server.

Aan- en uit knop

De Minix Neo X7 heeft een aan- en uit knop en de minix Neo X7 mini niet. De mini uitvoering zal direct opstarten zodra deze aangesloten wordt op de stroom. Bij de Neo X7 moet je daarvoor een knop indrukken (of via de afstandsbediening).

Audio in- en outputs

De Neo X7 heeft een 3,5mm microfoon input en een 3,5mm hoofdtelefoon output. Deze aansluitingen heeft de Neo X7 mini niet. Deze aansluitingen kunnen handig zijn om de box te voorzien van een microfoon voor Google voice search. Er zijn ook afstandsbedieningen zoals de Minix Neo A2 en de Mele F10 pro welke een ingebouwde microfoon hebben.

 

 

  Minix Neo X7 Minix Neo X7 mini
Android 4.2.2 4.2.2
Processor Rockchip RK3188 Rockchip RK3188
CPU Type Quad Core Cortex A9 Quad Core Cortex A9
Kloksnelheid maximaal 1.8 GHz 1.8 GHz
Kloksnelheid originele firmware 1.65 GHz 1.65 GHz
Videochip Mali400MP Mali400MP
Type videochip Quad Core Quad Core
RAM geheugen 2 GB DDR3 2 GB DDR3
Opslag capactiteit 16 GB Nand Flash 8 GB Nand Flash
Wifi 802.11 B/G/N 802.11 B/G/N
Dual band mode
2,4 GHz + 5GHz
Ja Nee
Externe Wifi antenne Ja Nee
Wifi hot-spot support Ja Ja
Ethernet/Lan Rj45 Ja Ja
Bluetooth Ja, 4.0 Ja, 4.0
Aantal USB poorten 3 2
USB otg poort Ja Nee
Powerbutton Ja Nee
3,5mm microfoon input Ja Nee
3,5mm hoofdtelefoon output Ja Nee
Miracast (wifi display) Ja Ja
Airpin (Airplay voor Ios) Ja Ja
Internet browser Ja Ja
Google Play Store Ja Ja
Full HD (1080p) streaming en afspelen Ja Ja
XBMC support Ja Ja
IPTV support Ja Ja
Muziek streamen Ja JA
Spotify support Ja Ja
Skype ondersteuning Ja Ja
Standaard afstandsbediening Ja JA
neo x7 normale model goedkope versie neo x7

 

Firmware

De firmware is de software oftewel het Android besturingssysteen wat ingebakken zit in de Android TV Box. Ook alle drivers om aanwezige hardware componenten goed te laten werken zitten hier in verwerkt.
Minix blijft firmware doorontwikkelen in tegenstelling tot andere fabrikanten. Heb je een wat ouder model, dan zorgt Minix dat deze ook up 2 date blijft. Daarnaast is Minix ook zeer geliefd om alternatieve firmware voor de maken. Deze alternatieve firmware wordt ook wel custom rom genoemd. Kortom op firmware gebied komt Minix niets te kort.

De firmware voor de Neo X7 en de Neo X7 mini is anders. Download de juiste firmware om de Neo x7 of mini uitvoering goed te laten werken. Mocht je de verkeerde hebben geïnstalleerd dan heb je kans dat niet alle functies goed gaan werken zoals Dual band Wifi mode bij de normale Neo X7.

Achtergrondinformatie Minix

Minix is al een tijdje een sterke speler op het gebied van Android TV Boxen. Ze hebben bewezen goede boxen te maken en daarnaast is de (firmware) support erg goed.

Minix is de fabrikant van de zeer populaire Neo X serie. De Neo X serie bestaat uit:

 • Minix Neo X5
 • Minix Neo X5 mini
 • Minix Neo X7
 • Minix Neo X7 mini
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Androidbox.nl
Average rating:  
 0 reviews

Categorieën: Android TV Nieuws

Tags:

11 Reacties

 1. Goedendag, bestaat er een mogelijkheid en zoja wat is de wijze hoe dat moet om op te nemen met de neoX7. Er zit een usb stick in en ook nog een Sd-kaart. De bedoeling is dus om een film niet direct te kijken maar opnemen (downloaden). Vriendelijke groet Marco

  Reageer
 2. Koen Verschuren Sysko IT

  De ziggo app installeerd wel maar meldt dat hij ivm bescherming bladibla alleen met originele versies van het os werkt

  Is de versie op de neo dan geen originele versie ?

  Reageer
  • Ik heb (nog) geen ervaring met Androidboxes (bestelling gaat vandaag de deur uit:) maar met een nieuwe tablet had ik hetzelfde probleem met de Ziggo app.
   Ik heb de Voodoo OTA RootKeeper app gedownload uit de PlayStore. Hiermee kun je root tijdelijk in- of uitschakelen.

   Reageer
 3. Koen Verschuren Sysko IT

  Ik heb een minix neo X7 bij u besteld en ontvangen, helaas werkt de ziggo TV app
  niet, schijnt te komen omdat de X7 “Gëroot is” heb ik niet om gevraagd
  Hoe los ik dit op ?

  Reageer
  • Lijkt me sterk dat hij geroot is hoor. Rooten is altijd iets dat je zelf moet doen. De ziggo tv app is gewoon buggie en werkt niet met alle Android versies. Volgens mij alleen compatibel tot versie 4.1 van Android. Kijk anders een hier op het forum want daar vind je ook meer info terug over de ziggo app.

   Reageer

Laat een bericht achter

Uw bericht is niet gelijk openbaar/zichtbaar. Hij moet eerst goed gekeurd worden.