Zidoo x5 Androidbox

Waardering:

Zidoo X5 Android tv box / Streambox / Mini PC

Zidoo X5 the oneZidoo X5

Het nieuwe model van Zidoo, de Zidoo X5. Deze android mediaplayer heeft alles aan boord om perfect te kunnen streamen, maar dan voor een lage prijs. De Zidoo X5 is uitgerust met de S905 Chip van Amlogic. Deze chip heeft de Quad Core 2.0Ghz Cortex-A53 aan boord gecombineerd met de Penta Core Mali450MP. Met een werkgeheugen van 1GB DDR3 RAM en 8GB eMMC Flash staat de X5 garant voor zeer goede prestaties.

H.265 videoVideo prestaties

Dankzij de Amlogic S905 chip levert de Zidoo X5 zeer goede videoprestaties. De Zidoo X5 is namelijk uitgerust met HDMI 2.0. Dit zorgt voor een hogere framerate wanneer er 4K afgespeeld wordt. Met 60 frames per seconde is dit het dubbele van de meeste mediaspelers. Dankzij de HEVC (H.265) codec kunnen grote bestanden gestreamd worden op een lagere bandbreedte terwijl dit niet ten koste gaat van de kwaliteit. Erg handig wanneer er 4K media wordt gestreamd. 4K content komt steeds meer voor in Kodi waardoor dit zeker een pluspunt is.

20151208194626_76530Zidoo UI / Lollipop

Zidoo levert op al hun mediaspelers een erg fraai systeem, namelijk ZIUI (Zidoo Utility Interface). Dit systeem is een ‘layer’ over het Android systeem welke gebruiksvriendelijker is en tevens ook een lust voor het oog. Het besturingssysteem zelf is Android Lollipop 5.1. Lollipop is weer sterk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger op verschillende gebieden waaronder het gebruiksgemak, security en prestaties. Android is zeer overzichtelijk en er even mee “spelen” zorgt ervoor dat u al redelijk wegwijs bent indien u nog geen ervaring met Android OS hebt.

20151208194912_83412Android OS

Met Android OS heeft u de beschikking over 1.4 Miljoen apps. Er is dus voor iedere toepassing wel wat te vinden, voor de beginner maar natuurlijk ook de gevorderde gebruiker. Een aantal voorbeelden zijn Gmail, Twitter, Google+, Netflix, Facebook, Youtube, Instagram, MX Player of Chrome. Ook spelletjes als Angry Birds, Fruit Ninja, Clash of Clans, Minecraft of Candy Crush Saga zijn te downloaden via de Play Store.

20151208194857_51747Updates

Zidoo heeft een automatisch update systeem (OTA) waardoor u automatisch de nieuwste software op uw Zidoo mediaspeler krijgt. Hiedoor hoeft u zelf niet meer met een PC aan de gang.

Wat zit er in de doos?

  • Zidoo X5
  • Adapter
  • HDMI kabel
  • Afstandsbediening
  • Engelse Handleiding
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

X5
Average rating:  
 0 reviews

Categorieën: Android TV Nieuws,Zidoo

Tags: ,,,,,,,

Laat een bericht achter

Uw bericht is niet gelijk openbaar/zichtbaar. Hij moet eerst goed gekeurd worden.